به گزارش ایسنا، دکتر محمود احمدینژاد شامگاه چهارشنبه به وقت محلی در حاشیه اجلاس جهانی توسعه و محیط زیست (ریو+20) در دیدار «بان کی مون» دبیر کل سازمان ملل متحد با بیان اینکه «باید در جامعه جهانی، تفاهمی درباره ارائه تعریفی درست و ایجاد مفهومی صحیح و جامع از انسان و انسانیت شکل بگیرد» نقش سازمان ملل را در تحقق این امر تأثیرگذار و دارای اهمیت خواند و تصریح کرد: باید در جهان فرصتی بوجود آید تا به واسطه آن همه ملتها در فضایی مسالمتآمیز و همراه با صلح و عدالت به توسعه همهجانبه دست یابند.
رییسجمهور افزود: دستیابی به این مهم مسوولیتی همگانی است و همه دولتها و ملتها باید برای تحقق آن در جهان تلاش کنند.
احمدینژاد در بخش دیگری از این دیدار در خصوص مسایل سوریه با تأکید بر لزوم حل و فصل هر چه زودتر مشکلات در این کشور اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران با هرگونه دخالت بیگانگان در اوضاع داخلی سوریه مخالف بوده و معتقد است مسایل در این کشور باید با گفتگو و تفاهم متقابل میان طرفین حل و فصل شود.
رییسجمهور تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا در راستای حل و فصل مناقشات سوریه با هر گونه طرحی از سوی سازمان ملل مبنی بر حل مسایل بر پایه گفتوگو و احترام به حقوق مردم این کشور همکاری و از آن حمایت کنند.
احمدینژاد با بیان اینکه «سازمان ملل متحد باید به گونهای برنامهریزی و مدیریت کند تا مسایل در سوریه بدون دخالتهای خارجی و از طریق گفتوگو حل و فصل شود» خاطرنشان کرد: آزادی، عدالت و برخورداری از حق انتخاب و حاکمیت ملی از حقوق مسلم مردم سوریه است که هرگز با کشتار و دخالت بیگانگان محقق نخواهد شد.
رییسجمهوری اسلامی ایران در خصوص موضوع هستهیی و مذاکرات اخیر ایران با 1+5 در مسکو نیز با تأکید بر اینکه «قانون باید برای همگان بطور یکسان اجرا شود» اظهار کرد: تمامی فعالیتهای هستهیی ایران تاکنون در چارچوب قوانین مقررات و تحت نظر آژانس بینالمللی انرژی اتمی بوده و جمهوری اسلامی ایران به همه تعهدات خود پایبند بوده و به آنها عمل کرده است.
احمدینژاد با اشاره به اینکه «مایل هستیم تا در گفتوگوهای خود با 1+5 به تفاهمی متقابل دست پیدا کنیم» تصریح کرد: گفتوگوهای جمهوری اسلامی ایران با 1+5 فرصت مناسبی برای آنها خواهد بود تا به مرز قانون باز گردند.
رییسجمهور با بیان اینکه «ایران هرگز به دنبال دستیابی به سلاح هستهیی نبوده و همواره خواستار برقراری دوستی و محبت میان دولتها و ملتها است» گفت: مستکبران و سلطهگران باید از دشمنی با ملت ایران و سایر ملتهای عدالتطلب و آزادیخواه دست بردارند، چرا که امروز اوضاع جهان به گونهای است که اساس همکاری میان ملتها بسیار مناسبتر و بهتر از ایجاد دشمنی و اختلاف است.
احمدینژاد ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در گفتوگوهای اخیر خود با 1+5 در مسکو پیشنهادات قانونی، سازنده، عادلانه و دوستانهای را در خصوص حل موضوعات مطرح و ارائه کرد که امیدواریم در نشستهای آتی به تفاهم مورد نظر دست پیدا کنیم.
بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد نیز در این دیدار ضمن تقدیر از حضور و سخنرانی احمدینژاد در اجلاس جهانی توسعه و محیطزیست (ریو+20) اظهار امیدواری کرد که سند نهایی این اجلاس با توافق همه کشورها موجب توسعه، رشد، پیشرفت و آبادانی برای همه ملتهای جهان باشد.
دبیر کل سازمان ملل متحد همچنین نقش جمهوری اسلامی ایران را در منطقه و جهان حائز اهمیت دانست و گفت: ایران همواره در مسایل منطقهای و بینالمللی به عنوان کشوری تأثیرگذار مطرح بوده که امروز نیز نقش بسزایی را در عرصههای مختلف جهانی ایفا میکند.